Otomatik dikey camlama , son yıllarda geniş bir popülerlik kazanmıştır. Bu cam sistemi özel bir teknoloji kullanılarak oluşturulmuştur. Birkaç kanat kombinasyonu sağlar. Kanatlardan biri pencere açıklığının alt kısmında statik konumda veya tüm camlar yukarı kalkarsa farklı bir konumdadır. Ayrıca yapının tepesinde bir veya daha fazla hareketli kanat bulunur. Bu tür kombinasyonlar, havalandırma odaları için çeşitli seçenekler oluşturmanıza olanak tanır. Ayrıca üst kanatlar alt kısma indirilirken çok katlı binalarda giyotin cam kullanımında oldukça kullanışlı olan korkuluklar (korkuluklar) oluşur.Kanatlar da yükselerek geçiş için uygun bir açıklık oluşturur.
Giyotin cam kullanımı en uygun olanıdır. Bununla değişen hava koşullarına hızlı bir şekilde tepki verebilir ve aynı zamanda panoramik bir görüntü elde edebilirsiniz. Kanatların konumu, koltuktan kalkmadan uzaktan kumanda kullanılarak ayarlanabilir.
Pencere panelleri tamamen aşağı kaydırılsa veya pencere açıklığının 2/3’ü kadar kaydırılsa bile, bina içindeki insanlar zaten rüzgardan ve diğer doğal faktörlerden güvenilir bir şekilde korunacaktır. İyi düşünülmüş bir tasarım ve çok seviyeli bir sızdırmazlık sisteminin kullanılması sayesinde, cam derzler toz ve kirden güvenilir bir şekilde korunur. Yetkisiz kişiler, dikey otomatik camlı odalara ancak camı kırarak girebilirler, bu da yüksek mukavemet seviyesine sahip oldukları için o kadar kolay değildir.
Dikey camlamanın diğer faydaları şunlardır:
• sınırsız görüş açısı;
• yerden tasarruf;
• yüksek ışık geçirgenliği;
• kullanılan malzemelerin çevre dostu olması;
• dış çekicilik;
• yönetim türü seçimi;
• farklı mimari formlarda kullanım imkanı.
Dikey cam, hem özel haneler hem de halka açık yerler için gerçek bir keşif olarak adlandırılır. Giyotin cam, pencerelerin açılması için ek alan gerektirmez ve cephelere şık ve özgün bir görünüm kazandırır.